Puppy of adopteren

Vele mensen kiezen ervoor om een puppy te nemen. Niets is schattiger dan een hond in de eerste 6-8 maanden na de geboorte. Toch horen we vaak dat een hond adopteren de meer morele optie is. Er zijn vele honden die een thuis nodig hebben. Het fokken van meer honden omdat mensen graag een puppy willen lost het overschotprobleem niet echt op. Desondanks zijn mensen vaak bang dat ze als ze een hond adopteren ze niet kunnen genieten van de puppy maanden. Daarnaast is het mogelijk dat er iets met de hond aan de hand is. In dit artikel bespreek ik een aantal redenen waarom een hond adopteren juist een betere optie kan zijn dan een nieuwe puppy nemen.

Al getraind

Mensen denken vaak dat een hond die ze uit het asiel of via een andere plek adopteren een probleem heeft of slecht getraind is. Dit is juist vaak niet waar. Honden worden om vele verschillende redenen naar het asiel gebracht. Veel honden die je kunt adopteren zijn al goed getraind. Dit scheelt gigantisch want met een puppy komt niet alleen schattigheid kijken. Een puppy is nog niet zindelijk en zal in je huis poepen en plassen, kan verkeerd gedrag vertonen als hij of zij niet goed getraind wordt en kost veel meer energie dan een hond die al volwassen en getraind is.

Zeker voor mensen die voor de eerste keer een hond nemen kan adopteren daarom een betere optie zijn dan een nieuwe puppy nemen. Daarnaast scheelt het ook in kosten zoals hondenvoer en speeltjes aangezien een puppy vaak andere benodigdheden nodig heeft dan een volwassen hond. Zo heeft een puppy bijvoorbeeld speciaal hondenvoer nodig uit een dierenspeciaalzaak dat over het algemeen duurder is dan hondenvoer voor volwassen honden.

Gelukkige hond

Wanneer je je zorgen maakt of een hond uit het asiel zich wel goed zal gedragen na de adoptie kun je gerust zijn. Meerdere studies hebben gevonden dat honden die uit het asiel komen radicaal positief veranderen als ze in hun nieuwe huis terecht komen. Niemand zal van je houden als een hond die weet dat jij hem of haar gekozen heeft. Een gelukkige hond zorgt voor een gelukkig baasje. Het laatste voordeel van een hond adopteren is dat je er vaak dingen gratis bij krijgt zoals speeltjes, toegang tot trainingen en hondenvoer. Op deze manier is adopteren een stuk goedkoper dan een nieuwe puppy aanschaffen. Kies er daarvoor voor om te adopteren in plaats van een nieuwe puppy aan te schaffen.