Laten we eerlijk zijn: verhuizen is een duur grapje. Er is altijd wel weer iets wat je vergeten bent, iets wat toch mooier afgewerkt moet worden, wat ineens uit elkaar valt, noem het allemaal maar op. Natuurlijk krijg je er ook wat voor terug, maar voor menig mens, en vooral bij bijvoorbeeld studenten, die weinig te besteden hebben, is het een enorme tegenvaller om te verhuizen. Het begint bij het klussen, de liters verf die er doorheen gaan en het gereedschap wat daarbij nodig is, de verhuisdozen, dan het vervoeren daarvan, dan het inrichten van je huis met nieuwe meubels, dan het regelingen van belastingen en verzekeringen. Het is allemaal niet makkelijk als je weinig te besteden hebt! Daarom hier de beste besparingstips voor tijdens het verhuizen.

Wees niet bang om hulp te vragen

Het voordeel hierbij is: iedereen in zijn leven verhuist wel eens. En daarom weet iedereen hoe lastig het kan zijn om bepaalde dingen te regelen. Dus hoe ver iemand ook van je af staat, als je tijdens het verhuizen ergens hulp bij nodig hebt staat eigenlijk vrijwel iedereen meteen voor je klaar. Hou je dus niet in! Als je weet dat iemand de middelen heeft om jou ergens mee te helpen, hoef je niet uit je weg te gaan om bakken met geld uit te geven aan iets wat je ook op een andere manier had kunnen regelen. Heeft een verre vriend toevallig een busje te gebruiken vanuit een bedrijf? Wees niet bang om te vragen of je die even mag lenen, want het huren van zoiets kan enorm in de kosten oplopen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld gereedschap – als je het maar een keer gaat gebruiken is het zonde om dat nieuw te kopen!

Maak dingen zelf!

Met de nieuwe trend van minimalisme wordt er vaak ontzettend veel geld gevraagd voor voorwerpen, meubels en decoraties die eigenlijk enorm makkelijk zelf te maken zijn. Denk dus voor je dingen duur koopt omdat ze op dat moment net trendy zijn goed na of je het niet op een andere manier kunt realiseren!

Ook qua klussen ben je vaak goedkoper uit als je dingen zelf doet. In plaats van bijvoorbeeld enorm veel uit te geven aan hekjes, muurtjes en tuinmeubels, kun je op je balkon of terras makkelijk een muur of dakje bouwen met bijvoorbeeld een multiplex plaat. Zo gepiept, en een stuk goedkoper!