Wij mensen houden zo nu en dan wel van een leuk wedstrijdje. Soms begint zo iets al voor dat iemand er ook maar iets over heeft gezegd. Zo werkt het ook met buren. Ondanks dat we het niet met elkaar hebben afgesproken, wil iedereen in de straat wel de mooiste tuin hebben. Iedereen is dan ook druk bezig met het inrichten en klaar maken van de tuin. Er zijn een hoop verschillende opties die je kunt overwegen om van jouw tuin de mooiste te maken. In deze blog lees je er meer over zodat jij straks misschien wel de winnaar bent.

Iets aan de basis veranderen

Het kost erg veel werk, maar je zou er voor kunnen kiezen om de gehele grond in de tuin opnieuw aan te pakken. Of dit een must is ligt natuurlijk aan de conditie van de de huidige grond in de tuin.  Als je nu gras hebt zou je er over na kunnen denken om te switchen naar keramische of betonnen tegels. Tegels staan in de tuin erg elegant, maar een netjes afgewerkt gazon ziet er in sommige gevallen zelfs beter uit. Bedenk dus goed of je de tuin echt onder handen wilt nemen door een grote verbouwing te doen of dat je liever voor accessoires gaat.

Niet elke tuin heeft dit

As je een mooi element in de tuin terug laat komen, wordt de kans dat jouw tuin de mooiste is van allemaal erg groot. Een mooi beeld in de tuin is een heel mooi idee. De kosten zullen in de praktijk waarschijnlijk wel erg hoog  worden. Een glazen schuifdeur is als je het ons vraagt de perfecte manier om je status in de straat te verhogen. Het ziet er erg modern uit als je een glazen schuifdeur hebt. Een mooiere tuin dan een met een mooie deur van glas is in Nederland niet te vinden.

Een stapje verder

Een tuin met een mooie grond en de mooiste bloemen doet het erg goed. Je kunt de tuin echter nog naar een volgend level tillen. Met een mooie tuin vol bloemen, en een glazen deur, mist alleen nog een van de mooiste pergola’s. Versier deze met bloemetjes aan de randen en niemand overtreft de tuin. Je zou er zelfs iemand in kunnen trouwen zo mooi. Wil jij graag de mooiste tuin van de straat of sterker nog van de hele buurt? Neem deze tips dan mee en laat iedereen uit de buurt de tuin bekijken.