Als je je beddengoed verschoont, constateer je vlekken op je matras. Als je beter gaat kijken zie je dat het beestjes en hun uitwerpselen zijn. Bedwantsen kunnen voor veel overlast zorgen, zorg daarom voor een snelle bestrijding! Kun je bedwantsen zelf bestrijden? Dit is heel lastig. Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen tegen bedwantsen, maar voor het volledig wegwerken van de plaag is meestal een bestrijder nodig.

Oorzaak bedwantsen

Bedwantsen leven vaak op plekken die niet schoon zijn, bij slechte hygiëne. Maar daarnaast komen bedwantsen vaak in hotels voor, doordat hier veel verschillende mensen slapen. Zowel hygiënisch als minder hygiënisch. Wanneer er bedwantsen in een hotel zitten waar jij logeert, kun je er helaas niks aan doen maar is de kans groot dat je ze mee naar huis neemt. Als je de bedwantsen gedurende je verblijf constateert, is het mogelijk om ze thuis weg te houden. Je zou er dan voor moeten kiezen om je kleding en koffer achter te laten, hier zitten de bedwantsen waarschijnlijk al in. De oorzaak van bedwantsen in je bed ligt vaak buiten jezelf, dat maakt het moeilijk om een plaag te voorkomen.

Bedwantsen zelf bestrijden

Voordat je een bestrijder inschakelt kun je zelf al een aantal dingen doen wanneer je een bedwantsenplaag vermoedt. Het belangrijkste is om je kleding, beddengoed, gordijnen en ander textiel te wassen op 60 graden. Verplaats de mogelijk besmette spullen in goed afgesloten verpakkingen naar andere ruimtes, anders verspreid je de plaag naar andere ruimtes. Stofzuig daarnaast je matras en heel de getroffen kamer zorgvuldig en gooi daarna de stofzuigerzak weg. Als het inderdaad een bedwantsplaag was en je was er vroeg bij, dan kan het zijn dat het met deze maatregelen verholpen is. Maar hoop hier niet teveel op, de meeste bedwantsenplagen worden te laat ontdekt en dan kun je er zelf niet veel meer tegen doen.

Bedwantsen laten bestrijden

De meest duurzame oplossing tegen bedwantsen is het inschakelen van een professionele bestrijder. De professionele bestrijder weet waar hij moet zoeken, heeft de juiste middelen om de bedwantsen uit te schakelen en gaat op zoek naar de bron. Als je zelf aan de slag gaat om de bedwantsen te bestrijden, kan het goed zijn dat je er heel veel uitroeit, maar de oorzaak niet te pakken krijgt. De ongediertebestrijder begint bij het begin en bestrijdt de plaag vanaf de bron. Probeer ervoor te zorgen dat de plaag geïsoleerd wordt binnen één ruimte. Dit maakt het voor de bestrijder makkelijker en kan jou veel geld besparen. Bedwantsen bestrijden kan een prijzige klus zijn, bedwantsen kunnen zich namelijk goed verstoppen en verspreiden zich door de hele ruimte. De meeste gevallen worden pas ontdekt als de beestjes al in meerdere ruimtes zitten, dat maakt het bestrijden voor de bestrijder een grotere uitdaging. De bestrijder is dan meer tijd kwijt om het probleem volledig te verhelpen. Naast de kosten voor het verhelpen van de plaag, kan het ook zijn dat je veel spullen moet vervangen, zoals je matras en een deel van je kleding. Wanneer deze te besmet zijn, is het namelijk verstandig dit te vernietigen.

Ben je bang dat je last hebt van bedwantsen? Wacht dan niet met het inschakelen van een bestrijder, hoe eerder je erbij bent hoe kleiner de plaag is. Bel vandaag nog en de bestrijder staat binnen 24 uur bij je op de stoep!