Tegenwoordig kan je alles online regelen. Het word ons allemaal een stuk makkelijker gemaakt. Heerlijk is dat. In deze blog schrijf ik over het gemak van internet gebruik en wat je allemaal online kan doen tegenwoordig.

Online muziekles

Misschien heb je als ouder zijnde niet echt tijd om je kind elke week naar de muziekschool te brengen. Maar laat dit je er niet van weerhouden om je kind muziek les te laten volgen, want het internet kan je hier goed bij helpen. Je kunt namelijk online muziekles volgen. Dus houd jouw kind heel erg van gitaar, dan hij of zij online gitaarles volgen. Behalve gitaarles worden er ook en heleboel andere lessen aangeboden zoals pianoles, zangles of drumles. Ook kun je zelf aangeven hoeveel uur per week je de lessen wilt volgen.

Concert kaarten kopen

Vroeger moest je hier voor naar de winkel. Maar tegenwoordig kan dit online via ticketmaster bijvoorbeeld. Heel gemakkelijk want je krijgt gelijk de bevestiging via de mail toegestuurd. Of je kunt de ticketmaster app downloaden waarin je een eigen ‘’ wallet’’ hebt waarin al jouw gekochte tickets terug te vinden zijn. Dus op de dag van concert hoef je je kaartje niet meer uit te printen, je kunt hem via je telefoon bij de deur laten scannen met de barcode die op je kaartje staat. Mocht je door omstandigheden het concert niet meer kunnen bezoeken , kun je je kaartjes online doorverkopen via ticketswap.

Online

Vaak moest je of langs de dokter of telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken bij de huisarts of het ziekenhuis. Nu is het zo dat je online ook afspraken kunt maken. Het enigste wat daarvoor nodig is je achternaam, geboortedatum, telefoonnummer en postcode. Deze gegevens zijn nodig voor als er iets tussenkomt en de dokter u moet bereiken. Wat ook online kan zijn herhaalrecepten aanvragen. De gegevens die dan nodig zijn is de sterkte van de medicijnen, natuurlijk het gewenste middel en je geboortedatum en telefoonnummer.

De uiteindelijke conclusie is dat het gebruik van internet met de jaren mee steeds gemakkelijker word. Je kunt er heel veel mee en het hoeft niet veel tijd te kosten. Op je telefoon kun je ook internet gebruiken dus je draagt het eigenlijk met je mee. Super handig dus! Ook voor de mensen die op leeftijd zijn word het gebruik van internet wat makkelijker gemaakt zodat iedereen er met gebruik van kan maken.