Waar?

Wil je werken als administratief medewerker, in dit artikel bespreken we wat dat inhoudt, waar je het doet en wat voor salaris je krijgt.

Administratieve assistenten werken in kantooromgevingen in een breed scala van industrieën. Velen zijn werkzaam bij juridische en medische kantoren, overheidsinstanties, scholen, ziekenhuizen en particuliere ondernemingen. Veel administratieve assistenten delen kantoren met een verzameling andere administratieve professionals. Of ze werken onafhankelijk in hun eigen kantoorruimtes. Administratief medewerkers hebben meestal hun eigen computer werkstation en minstens één telefoon op hun bureau. Ze delen deze werkstations zelden met andere werknemers van het bedrijf.

De administratieve assistenten van kantoren werken meestal in rustige, stressvrije omgevingen. Deze werkplekken kunnen echter soms stressvoller worden, zoals in de buurt van deadlines of tijdens belastingtijd. In tegenstelling tot veel moderne bedrijfsrollen, is het voor administratieve assistenten zeldzaam om te telewerken. Dat komt omdat hun rol vereist dat ze persoonlijk communiceren met verschillende medewerkers, bedrijfsklanten en andere bezoekers van het bedrijf. Als je als administratief medewerker wilt werken kun je op zoek gaan naar administratieve vacatures op verschillende plekken.

Van administratieve assistenten wordt meestal verwacht dat ze fulltime werken, meestal tussen de 35 en 40 uur tijdens weekdagen. Sommige organisaties die buiten de traditionele kantooruren werken, zoals ziekenhuizen, kunnen van hun administratieve medewerkers verlangen dat ze in het weekend, op feestdagen en ’s avonds laat werken. Administratieve medewerkers die op deze ongebruikelijke uren werken, hebben vaak vrije tijd tijdens de traditionele werkdag. Werken als administratief medewerker voor een van deze bedrijven kan geschikt zijn voor mensen die liever in de nacht werken.

Salaris

Aangezien administratieve medewerkers doorgaans geen formele kwalificaties vereisen, is ervaring in deze rol belangrijker dan opleiding. Meestal verdienen nieuwe administratieve assistenten lagere salarissen dan gemiddeld. De jaarsalarissen stijgen geleidelijk in de loopbaan van een administratief medewerker. Nieuwe administratieve assistenten verdienen gemiddeld $ 8.000 per jaar minder dan hun collega’s met 20 of meer jaar ervaring. Uit gegevens blijkt dat een derde van de administratieve medewerkers in de Verenigde Staten tussen de één en vier jaar ervaring in het veld heeft. Een kwart van de administratieve assistenten heeft vijf tot negen jaar ervaring en 24 procent heeft tussen de 10 en 19 jaar ervaring. Zeventien procent van de administratief medewerkers heeft 20 of meer jaar ervaring in dit beroep, vergeleken met slechts drie procent die minder dan een jaar als administratief medewerker heeft gewerkt.

Deze cijfers bevestigen dat ervaren administratieve medewerkers worden gewaardeerd. Als je je eenmaal hebt bewezen als administratief medewerker, zul je waarschijnlijk vele vacatures vinden die nog vele jaren in vergelijkbare functies werken.