Motorola was een merk wat een jaar of 15 geleden bekend stond om zijn Razr telefoon. Een vreemde telefoon voor die tijd die er eigenlijk een soort van futuristisch uitzag, maar ook in het heden is Motorola nog steeds een van de grootste merken die mobiele telefoons uitbrengt. In deze tekst gaan we kijken wat Motorola heeft gebracht waar het nu is en waarom een Motorola telefoon prima in gebruik is.

Motorola

Motorola is geen nieuw bedrijf in de telecommarkt maar is zelfs al sinds 1928 een fabrikant van telefoons. In die tijd natuurlijk nog niet van mobiele telefoons, maar van telefoons die gebruikt werden door defensie. In de jaren 90 en 2000 was Motorola een van de grootste telecomfabrikanten ter wereld. Een aantal van de bestverkochte telefoons in die tijd was van Motorola. Zo ook de Motorola Razr. Een vrij grote telefoon met een apart ontwerp. Je hield er van of je hield er niet van, maar er was bijna geen neutraal. De telefoon wist alsnog veel te verkopen en was de populairste telefoon van Motorola. Totdat Motorola overging naar de smartphones. De transitie ging niet geheel soepel en Motorola had het bijna niet overleefd, maar in 2011 werd Motorola overgenomen door Google en gingen zij van start met het produceren van smartphones.

Motorola telefoon

In 2013 bracht Motorola de eerste telefoon in de Moto G lijn aan. De telefoons die uiteindelijk in deze lijn uitgebracht waren, waren een groot succes en daardoor kon Motorola weer meedoen met de grote jongens op de markt van mobiele telefonie. In 2014, niet lang na het uitbrengen van de Moto G, werd Motorola overgenomen door Lenovo en brengt sindsdien Lenovo zijn telefoons uit onder de naam Motorola.

Op dit moment zijn er dan ook nog steeds Motorola telefoons te koop die zorgen voor een mooie omzet voor het bedrijf. Zo ook de Moto G 7 die onderdeel is van de Moto G lijn. De telefoon is in verschillende uitgaven uitgebracht zodat deze in een aantal verschillende prijsklassen te verkrijgen is. De sterkste van de 3, de Moto G7 Power, beschikt over een batterij die binnen een kwartier opgeladen is en vervolgens voor 9 uur achter elkaar gebruikt kan worden alvorens hij weer opgeladen dient te worden. Ook is Motorola bezig met een comeback van de iconische Razr telefoon waar we het net al even over hadden. Ditmaal wel in smartphone editie zodat internet gewoon werkt op de telefoon en alle bekende apps zonder probleem op de telefoon geïnstalleerd kunnen worden.