Met een goede baan bij een groot bedrijf dacht ik dat ik het getroffen had. Ik werkte enige jaren voor de organisatie en ik moet zeggen dat het me beviel. Het werk was uitdagend en er waren leuke collega’s die dezelfde passie voor het werk hadden als ik. Op een gegeven moment was de 9 tot 5 baan toch iets dat me tegen ging staan, ik wilde meer vrijheid! Ik heb toen carrière advies gevraagd en daaruit bleek dat eigen baas zijn meer voor mij was. Ik ben een bedrijf begonnen in consultancy en nu geef ik trainingen en inspireer in anderen om de juiste stappen in hun leven te zetten. In het begin was het vooral op verschillende plaatsen binnen Nederland, maar al snel moest ik naar het buitenland om mijn netwerk uit te breiden. Deze zakenreizen waren fantastisch! Elke keer weer op pad en veel nieuwe mensen leren kennen. Het is goed om dit wat vaker te doen, zodat het vele reizen ook minder vermoeiend werd. Vaak ging ik met de trein, omdat ik dan tussendoor nog even kon werken. Helaas was het soms zo vol en zo druk, dat er van werken echt geen sprake was. Ik ben toen gaan kijken of er nog andere opties waren voor een reizende zzp’er en die waren er zeker! Shortlease zzp is voor mij een ware uitkomst. Ik lease voor een korte periode een auto en alles wordt geregeld.

Pech tijdens de zakenreis

Nu ik eindelijk het juiste vervoersmiddel heb gevonden, ga ik steeds vaker met de leaseauto op pad. Elke zakenreis kan ik snel shortleasen, want in de stad waar ik woon heb ik een auto nodig en het zou zonde zijn om er een te kopen. Ik rij dus altijd voor zaken in de leaseauto. Tijdens een van de vorige reizen ging het midden op de weg in Italië mis. Ik ben zelf helemaal niet handig met auto’s repareren, dus ik had werkelijk geen idee wat er moest gebeuren. Gelukkig reed ik in mijn shortlease auto, want binnen de kortste keren werd ik goed geholpen. De pechhulp in heel Europa is namelijk een van de vele voordelen van shortlease voor zzp’ers. Ik kan het echt iedereen aanraden om snel een shortlease contract af te sluiten, je zult niet meer zonder willen tijdens je reizen!

Snel weer op weg

Nadat de auto gemaakt was, kon ik weer de weg op en verder reizen naar mijn zakelijke afspraken. Bij thuiskomst hoefde ik ook nergens aan te denken. Geen extra kosten voor de hulp onderweg in Italië. Alles werd netjes geregeld. Het enige dat geld heeft gekost, was de benzine.