Ieder mens produceert afval, daar is helaas niks aan te doen. We kopen, consumeren en produceren door de enorme stroom aan plastic, karton, papier en goederen. Een voorbeeld; een tripje naar de supermarkt. Je koopt druiven, sperziebonen, wat blikjes frisdrank, en een biefstuk. Bij de kassa neem je een plastic zakje erbij. Eenmaal thuis gooi je het plastic doosje van de druiven weg, het zakje waarin je de sperziebonen wikkelde, je snijdt de biefstuk uit zijn twee plastic verpakkingen, je gooit het karton van de frisdrank weg, en als je vol zit, het overtollige eten. Doe daar de olie uit de pan bij, en je hebt na twee dagen een vieze, stinkende hoop afval. Wat doe je daar dan mee? Dat gooi je in een restafvalcontainer. 

 

Wat hoort er in een restafvalcontainer.

De naam zegt het al; restafval hoor in een restafvalcontainer. Dat houdt in; producten die niet verder gerecycled kunnen worden. Denk aan etenswaar, kleine stukjes papier en plastic, zand en stof.
In één huishouden wordt er op weekbasis al aardig wat restafval voor in een restafvalcontainer geproduceerd, laat staan in een bedrijf! Heeft u een bedrijf, dan produceert u afval. En of u nou recycled of niet; u heeft een restafvalcontainer nodig. Zet een restafvalcontainer in de keuken, de kantine, of buiten.

Voordelen van een restafvalcontainer.

Een restafvalcontainer is een grote opslag afvalbak voor uw afval. Het dikke plastic houdt de geur tegen, en zorgt dat mocht er iets lekken, vangt de onderbak dat op. Door een gesloten kap op de bak, wordt de kans op ongedierte en insecten minimaal. Ook neem je de frisse lucht, die de schimmel en fermentatie aanwakkert weg, zodat het afval niet nog meer gaat rotten. Je kunt ook verschillende restafvalbakken huren, of kopen. Zo kun je karton bij karton, papier bij papier en goederen zoals etenswaar bij elkaar deponeren. Dit verminderd het risico op een grote hoop stinkend afval. Ook is recyclen veel beter voor het milieu, dus je bent ook nog eens goed bezig! Ook hebben restafvalcontainers wieltjes, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Zo kun je ze neerzetten bij een nooduitgang, een rokersruimte, de kantine of buiten. De restafvalcontainers kunnen wanneer u wil worden geleegd, u hoeft alleen maar online een afspraak te maken. Koop of huur er één, twee of meerdere, en zorg dat uw afval een goeie plek heeft. Met een restafvalcontainer hoeft u zich geen zorgen meer te maken over geurtjes of ongedierte. Koop of huur nu snel uw eigen restafvalcontainer!