Je bent gemotiveerd op deze zomer echt een summer body te hebben. Je hebt een trainingsschema en bent helemaal klaar om flink de sportschool in te gaan. Een belangrijk aspect, dat je misschien snel zou vergeten, is voeding. Voeding kan namelijk veel bijdragen aan de summer body. Of als je niet bewust eet, kan dit ook zeker je summer body tegenwerken. Genoeg reden om je te verdiepen in de voedselwereld.

Fitness maaltijden

 Het belangrijkste is dat de maaltijden die je eet, gezond zijn en je veel energie geven. Als je fitness maaltijden je geen energie geven, dan heb je waarschijnlijk ook minder zin om te sporten. En juist dat sporten draagt ook weer bij aan die summer body. Als je nog niet veel kookt of je nog niet zo lang met gezond eten bezighoudt, kan het lastig zijn om te bepalen wat je moet eten.

Allereerst, is het verstandig om veel groente te eten. Groenten kunnen nooit slecht voor je zijn en geven je een vol gevoel. Daarnaast krijg je er veel energie van en dat is wat je nodig hebt. De groente kan je eten in combinatie met rijst of pasta. Een reden om dit te doen, is dat kale groenten nogal saai kunnen zijn om te eten. Daarnaast zorgen pasta’s en rijst voor afwisseling in je voeding. Het belangrijkst is natuurlijk ook dat het wel lekker blijft. Als je het jezelf te moeilijk maakt dan ga je het ook niet lang volhouden.

Verschillende maaltijden

Er zijn ook heel veel verschillende maaltijden om te eten en het is afhankelijk van je doel wat belangrijk is om te eten. Als je wilt droogtrainen dan eet je weer hele andere maaltijden dan wanneer je juist in spiermassa wilt groeien.

Als je geen keukenprins of –prinses bent, dan kan het een lastige stap zijn om al die maaltijden te gaan koken. Dan zijn er verschillende opties. Je kunt het jezelf aanleren om te koken. Het is sowieso voor de rest van je leven handig als je goed kan koken. Daarnaast is het ook de goedkoopste optie. Als je een druk leven leidt en niet kan koken, bestaat er natuurlijk ook de optie om het eten te bestellen. Bij bestellen denk je misschien aan ongezond eten, maar er zijn verschillende websites waar jij voorgemaakte gezonde maaltijden kunt bestellen. Als je slim bent bestel je er gelijk een hele boel. Zo heb je gezonde maaltijden in huis en heb je extra tijd om te trainen.