Het kan dan nog wel zo warm zijn, je zal helaas toch in beweging moeten blijven. Maar als ik heel eerlijk moet zijn, ben ik zelf ook wel een beetje schuldig aan het af en toe overslaan hiervan. Toch probeer ik tegenwoordig elke dag, of om de dag, iets sportiefs te doen. De zomer maakt dit alleen zeker niet makkelijker. Want met dit warme weer zweet je al peentjes als je de trap op en af loopt. Desondanks zijn er toch nog twee dingen die ik wel lekker vind om te doen. En die wou ik toch wel even kort benoemen in een blogje. Misschien dat het de motivatie geeft aan andere mensen om ook even uit de stoel te komen en een beetje te bewegen!

Ga lekker een rondje fietsen

Fietsen is een lekker typisch Nederlands ding. En dat snap ik ook wel, want het Nederlandse landschap kan gewoon ontzettend mooi zijn. Onze mooie dijkjes, prachtige plassen, en heerlijke bloemenvelden. Het is gewoon heel leuk om doorheen te fietsen. Zelfs als het warm is. Je kan je lekker koud aankleden, en Nederland kennende staat er altijd wel een fris windje om je koel te houden. Je kan voor jezelf een leuk punt uitkiezen om naartoe te gaan. Hier dan misschien een ijsje eten of even lekker lunchen. En dan kan je weer terug. Het voelt helemaal niet als sporten, maar je hebt wel even bewogen, en tegelijkertijd van het mooie weer genoten. En nog een tip voor de mannen, gebruik gewoon lekker een damesfiets. Fietst een stuk lekkerder, en je hebt geen nare stang om bang voor te zijn!

Een frisse duik nemen

Dit is perfect te combineren met het rondje fietsen. Als het je dan toch te warm wordt, en je helemaal bezweet ben, kan je heerlijk het water in! Zwemmen is tevens ontzettend goed voor je conditie, en je gebruikt er heel veel spieren mee. Je kan het bijna overal in Nederland wel doen, want ja, we hebben tenslotte gewoon ontzettend veel water in ons landje. Echt perfect voor op de warme dagen ook, want verfrissend is het altijd. Het kost je ook helemaal niks. Je duikt gewoon het meer in, zwemt eventjes rond, en klautert er dan weer uit. Toch wel mijn persoonlijke favoriet. Voelt ook helemaal niet als sporten aan. Tegenwoordig is het eigenlijk lastig om mij een dag niet in het water te zien. Zeker weten een aanrader voor jong en oud!